تاثیر تکنولوژی به صنعت کفاشی
تاثیر تکنولوژی به صنعت کفاشی : تولید کفش صنعت سادهای نیست و به موارد مختلفی نظیر انواع مواد اولیه از جمله چرم گاوی، چرم اشبالت ،چرم بزی ، چرم مصنوعی ، منسوجات نبافته برای رویه ،انواع چرم مصنوعی ، آستری ، بند ، نخ، انواع بندگیر ، چشم بلبلی ،تکسون، ورق اشتروبل، چسب و مارک پارچه ای ،مارک پلاستیکی،مواد زیره از جمله پلی اورتان ، TPU ، انواع پارچه و ابر برای تولید آن وجود ندارد. در تولید کفشهای ایمنی موارد دیگری نظیر سرپنجه فولادی یا کامپوزیت به مواد اولیه اضافه میشود که در کفشهای عادی وجود ندارد.
دستگاه برش چرم سنتی و جدید
از تجهیزایتی که برای تولید کفش مورد نیاز است دستگاه برش چرم است. در زمانهای گذشته برش چرم توسط کاترهای مخصوص و شابلونهای مقوایی به صورت دستی انجام میشد. در این روش برش چرم به وسیله استادکار متخصص انجام میگیرد که در آن دقت برش و استفاده بهینه از چرم به مهارت فرد متخصص وابسته است. اما از آنجا که دقت فرد در چینش الگوی مورد نظر بر روی چرم قابل برش، به قابلیتهای طبیعی حواس انسانی محدود است، معمولا مقداری از چرم در زمان برش هدر میرود که این امر، به دلیل گران بودن چرم فرآوری شده، از نظر تولید کنندگان نامطلوب است.
با پیشرفت صنعت دستگاه های برش چرم هیدرولیکی تولید شدند که چرم را در اندازه و ابعاد مختلف برش میدهند. هم اکنون برش چرم توسط دستگاه لیزر انجام میشود که با این روش در هر لحظه هر مدلی را که بخواهیم برش میدهیم. افزایش سرعت عمل در خط تولید ، سرعت بالای برش و حکاکی و پانچ، دقت در برش چرم، صرفه جویی در مصرف چرم، عدم نیاز به دخالت دست، انعطاف پذیری بالا، سهولت تبدیل طرح طراحی شده به محصول و امکان استفاده از کارگر غیرماهر به عنوان اپراتور دستگاه برای برش و پانچ، از جمله مزایای این دستگاهها است.
تولید رویه کفش
پس از برش چرم مرحله تولید رویه کفش شروع میشود. رویه کفش همان پستایی میباشد که توسط ماشین آلات مخصوصی تولید میشود. چرم طبیعی دارای ضخامت یکنواختی نیست بنابراین دستگاهی نیاز است تا چرم را به ضخامت دلخواه برساند. دستگاه لویس دستگاهی قدیمی است که چرم را به ضخامت دلخواه میرساند. لویس تنها میتوانست عرض 2 سانتی متر را کمتر کند و ضخامت را کاهش دهد. دستگاهی تولید شده که میتواند تمام قسمت های چرم برش خورده را به صورت یکنواخت لویس کند.
دوخت کفش
بعد از تبدیل چرم برش داده شده به ضخامت دلخواه دوخت کفش آغاز میشود. با چرخ دوخت پستایی تولید شده و آماده قالب گیری میشود. کار با ماشین آلات دوخت نیازمند نیروی کار ماهر است. هم اکنون ماشین آلات دوخت CNC وجود دارند که قیمتشان بالاتر است اما نیاز به نیروی کار ماهر ندارند و سرعت تولید بالاتری دارند. بعد از آماده شدن پستایی، بندگیرها پرچ میشوند. هم اکنون پرچ نیز توسط دستگاه صورت میگیرد. در مرحله بعدی قالبگیری و حالتدهی انجام میشود. پس از کارکشی و قالب گیری کفش تزریق انجام میشود و کفش آماده می شود.
جمع بندی
تاثیر تکنولوژی به صنعت کفاشی غیر قابل اجتناب میباشد. برخی از تأثیرات اصلی شامل موارد زیر است:
مواد نوآورانه: استفاده از مواد نوآورانه و فناوریهای پیشرفته به وسیله تحقیق و توسعه، باعث بهبود کیفیت و عملکرد کفشها شده است. مانند استفاده از مواد سبک و دوام مانند فیبرهای کامپوزیت یا سبکترین جنسهای موجود.
طراحی و ساخت مدرن: استفاده از نرم افزارهای طراحی سه بعدی و تکنولوژیهای تولید پیشرفته، به شرکتها این امکان را میدهد که کفشهای با طراحیهای بیشتر و با کیفیتتری تولید کنند.
استفاده از روباتیک: صنعت کفاشی از فناوریهای روباتیک برای فرآوری و تولید بهتر کفشها و همچنین اتصالات دقیق تر استفاده میکند.
بازاریابی و فروش آنلاین: تکنولوژی در بازاریابی آنلاین و فروش به خرده فروشان و مصرفکنندگان مستقیماً از طریق اینترنت از جمله وسایل ایجاد تغییرات مهم در این صنعت محسوب میشوند.
به طور خلاصه، تکنولوژی تأثیرات اساسی بر صنعت کفاشی داشته و با توجه به نوآوری و پیشرفتهای مداوم، احتمالاً این تأثیرات بر صنعت کفاشی در آینده نیز افزایش خواهد یافت.