دستورالعمل ایمنی در کارگاه
باتوجه به اینکه افراد با ابزار و ماشین آلات مختلف در کارهای ساختمانی سروکار دارند و جان این افراد در خطر است. پس محافظت از جان این افراد در برابر خطرات ناشی از کار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پس این ماشین آلات باید توسط افراد کاربلد مورد بررسی قرار گرفته تا از سالم بودن آنها اطمینان حاصل شود. همچنین برای استفاده از این ماشین ها باید از افراد کاربلد استفاده شود.
ایمنی در کارگاه باید به چه صورتی باشد؟
در شهرک های صنعتی به دلیل وجود ماشین آلات و ابزارآلات، اکثرا کارگران در معرض خطرات گوناگون قرار می گیرند. با پیشرفت تکنولوژی و فناوری احتمال بروز حوادث در این محیط ها نیز فزون یافته است. ایمنی صنعتی علمی است که در پیشگیری از بروز حوادث در محل کار به یاری انسان ها میشتابد. همواره در راستای حفاظت و حراست از نیروی کار و سرمایه گام بر می دارد. این علم به رعایت نکات ایمنی در کارگاه ها می پردازد و برای حفاظت از جان کارکنان به وجود آمده است.
کارها در کارگاه باید با رعایت اصول ایمنی و برنامه ریزی انجام شود. اگر خطری کارگاه و عوامل کاری را تهدید کرد باید آماده کمک رسانی به آنها بود. همچنین هنگام کار با مصالح و تجهیزات نباید سروصدا ایجاد شود تا برای همسایگان و سایرین مزاحمت و ناراحتی ایجاد شود. اگر قرار است کاری شب هنگام انجام شود قبلا باید ازشهرداری و مسئولین اجازه گرفته شود.
کلاس های آموزشی برای کارکنان باید در ساعات مشخصی ایجاد شود که نه تنها باعث سرعت کار می شود در آخرباعث رشد کارگران خواهد شد. نیازهای کارکنان به خوراک، پوشاک، مسکن و بهداشت باید به بهترین نحو تامین شود وکیفیت غذا و زمان برای غذا خوردن از اهمیت بیشتری برخوردار است.
کارگران باید در محیط هایی که آب و هوای مناسبی دارند زندگی کنند. دستورالعمل ایمنی در کارگاه باید شامل راهنماییهایی برای کارگران و مدیران در خصوص ایمنی و بهداشت حرفهای باشد.
این دستورالعمل میتواند شامل موارد زیر باشد:
- استفاده از تجهیزات حفاظتی: دستورالعمل باید تشریح کند که کدام تجهیزات حفاظتی مانند ماسکها، عینکها، دستکشها و لباسهای کار برای هر فعالیت خاص استفاده شود.
- راهنمایی در خصوص مواد خطرناک: توضیح اجمالی در مورد مواد خطرناک موجود در کارگاه و راهکارهای مربوط به استفاده ایمن از آنها.
- رعایت استانداردها: تشریح استانداردهای ایمنی و بهداشت مربوط به فعالیتهای خاص در کارگاه.
- اعلام خطرات: شناسایی و اعلام خطرات مرتبط با فعالیتهای مختلف و چگونگی عملکرد در مواجهه با آنها.
- آموزش و آگاهیزایی: فراهم آوردن آموزشهای منظم برای کارگران و مدیران در زمینههای ایمنی و بهداشت حرفهای.
- گزارش دهی: تشریح روشهای گزارش دهی در صورت وقوع حوادث و نقضهای ایمنی.
- بررسی و ارزیابی: ارائه دستورالعمل برای بررسی و ارزیابی منظم ایمنی کارگاه و اصلاح نقائص و نقضهای موجود.
در کل، دستورالعمل ایمنی در کارگاه باید به شیوه ای کامل و جامع طراحی شده و به کارگران و مدیران ارائه شود تا ایمنی شغلی را به حداکثر برساند.
جمع بندی
بدون تردید در تمامی کارگاه ها یک سری دستگاه وجود دارد که ممکن است به دلیل حرارت، درگیر آتش سوزی شوند. به این منظور می باست در همه کارگاه ها کلیه لوازم و تجهیزات آتش نشانی مانند دستگاه های اعلام و اطفا حریق، کپسول های آتش نشانی وجود داشته باشد. این تجهیزات باید در مکان های مختلف کارگاه نصب شده باشد، تا هم در دسترس باشند و هم در صورت زلزله آسب نبینند.
پس توصیه می شو تمام موارد گفته شده را مطالعه نمایید تا در کارگاهی که مشغول به فعالیت هستید مشکلی ایجاد نشود.