تأثیر لرزش بر سلامت انسان
تأثیر لرزش بر سلامت انسان : لرزش هنگام کار کردن به این معنی است. که هنگام کار با وسیله ای دست، انگشتان و در نهایت تمام بدن شما بلرزد. در برخی از کارها لرزش وجود دارد برای مثال هنگام کار با ماشین های سنگ زنی، چکش های معدن ذغال سنگ، ابزار حفاری آسفالت و یا اره های زنجیری که در کشاورزی کاربرد دارد، لرزش وجود دارد. هنگام کار با این دستگاه ها ناراحتی رگ های خونی و مفصل و ماهیچه ها اتفاق می افتد.
زیرا دست و بازوی افراد دچار لرزش زیادی می شود.ستون فقرات کارگرانی که در معرض لرزش زیاد قرار دارند، دچار مشکل می شود. این لرزش ها می تواند باعث کمردرد و سایر عوارض نظیر اختلالات گردش خون، اختلالات عصبی، اختلالات استخوانی و مفاصل، اختلالات عضلات شود.
تغییرات در کمر و مهره ها
تغییرات دژنراتیو اولیه در مهره ها و دیسک ها باعث افزایش کمردرد می شود. بخش کمری ستون مهره اغلب محل آسیب پذیری هست. لرزش تمام بدن در فرکانس بالای 40 هرتز می تواند باعث ناراحتی سیستم عصبی مرکزی شود.
در کارگرانی که بدنشان دچار لرزش می شود اختلالات سیستم گردش خون ممکن است رخ دهد. این اختلالات می تواند باعث ایجاد واریکوسل در رگ های پا، بیماری های محیطی، بیماری های ایسکمیک قلب و فشار خون بالا و یا تغییرات عصبی عروقی شود.
برای پیشگیری از لرزش کل بدن و ایجاد اختلالات ناشی از آن می توان از راه کارهای زیر استفاده کرد:
• برای محافظت در برابر لرزش دست باید روش های فنی و پزشکی را شناخته و انجام دهیم.
• به کارکنانی که از دستگاه لرزش استفاده می کنند باید آموزش های مورد نیاز داده شود.
• قرار گرفتن در معرض لرزش به صورت مداوم باعث افزایش آسیب به افراد می شود. بدین منظور در برنامه کاری افراد باید زمان هایی برای استراحت آن ها درنظر گرفته شود.
• افرادی که مدام در معرض لرزش قرار دارند باید به صورت دوره ای معاینه شوند. آزمایش های مورد نیاز صورت بگیرد.
• دستگاه هایی که باعث لرزش می شوند باید به درستی نگهداری و تعمیر شوند.
• اطلاعات لازم و کافی از عواقب و خطرات ناشی از لرزش باید در اختیار کارکنان قرار داده شود. تا هنگام بروز مشکل و اختلالی کوچک در سلامتی فورا مورد بازبینی قرار گیرند.
• استفاده از دستکش ضد لرزش نیز در برخی از دستگاه ها کاربرد دارد. زیرا باعث جداسازی فرکانس های بالا می شود.
جمع بندی
لرزشها ممکن است بر سلامت انسان تأثیرات جدی داشته باشند. این تأثیرات میتواند در موارد زیر ظاهر شود:
1. خستگی و استرس: قرار گرفتن در معرض لرزش به مدت طولانی میتواند باعث ایجاد خستگی و استرس فیزیکی و روانی در افراد شود.
2. آسیب به بافتها و اعضا: لرزش مکانیکی ممکن است. باعث آسیب و ضربه به بافتها و اعضای بدن شود، به خصوص اگر این لرزشها به طور مداوم و شدید ادامه داشته باشند.
3. اختلال در سیستم عصبی: لرزش مکانیکی میتواند اختلالات در سیستم عصبی ایجاد کرده و منجر به مشکلاتی نظیر سردرد، اشکال در تعادل و حرکت، اختلالات در بینایی و شنوایی شود.
4. آسیب به اندامها: لرزش ممکن است باعث آسیب به اندامها و استخوانها شود، به خصوص زمانی که با زمین یا سطوح سفت تماس میگیرد.
در کل، معرض بودن به لرزشهای مکانیکی باید در نظر گرفته شود و از ابزارها و روشهای مناسب برای کاهش این نوع اثرات محافظت شود.